Junior ADC Architect

IT | Schiphol Oost | Regulier

Welkom in de digitale wereld van KLM! Gedreven door technologie en innovatie brengen wij luchtvaart naar een nog hoger niveau. We ontmoeten graag getalenteerde mensen. Kom jij ons team versterken?

< Terug naar het overzicht

Introductie

Ben jij een proactieve starter die in het hart van de (vlieg)operatie zijn (aircraft) IT en bedrijfskennis wilt inzetten om de KLM operatie te verbeteren? Ben jij de brug tussen business & IT?

Heb je daarnaast een academische achtergrond in de techniek en passie voor de luchtvaart?

Dan ben jij wellicht de persoon die we zoeken voor de unieke wereld van Aircraft Data Communications!

Binnen de Flight Operations divisie, ondersteunt de afdeling Aircraft Data Communications (ADC) de operationele bedrijfsprocessen met op maat gemaakte berichtenstromen van/naar de vliegende vloot. Dit bestaat uit o.a. aircraft (health) data, zelf ontwikkelde vliegtuig software (ACMS & ACARS) en grond IT infrastructuur. Onze geleverde diensten zijn van cruciaal belang voor de vliegoperatie en het vliegtuigonderhoud van de hele KLM groep.

Ons team is continue bezig met ontwikkelingen aan dit systeem om bedrijfsproces te verbeteren en gebruikers te voorzien in hun benodigdheden. Ons werk maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat er tijdens de vlucht directe communicatie is tussen de piloot en de grond voor als er iemand met een rolstoel moet worden opgehaald of om te zorgen dat alle passagiers hun vervolgvlucht kunnen halen. Ook stelt het de technische dienst in staat om de status van een vliegtuigmotor real-time te volgen en bijvoorbeeld actie te ondernemen voordat er schade optreedt door olieverlies.

Wat ga je doen?

Deze baan biedt veel variatie. Jouw verantwoordelijkheden zijn: beleid formulieren mede door jouw brede proces- en IT kennis., vragen van klanten te vertalen naar technische oplossingen, processen te ontwerpen, fouten op te sporen in softwareprogrammatuur, klanten te adviseren over nieuwe ontwikkelingen en het effect van wetgeving toe te lichten. Bijvoorbeeld bij het ondersteunen van nieuwe technieken op het gebied van o.a. Big Data en satelliet communicatie en de introductie van nieuwe vliegtuigtypes zoals de A350.

Wij werken scrum/agile en staan dicht bij de business. We werken intensief samen met diverse contactrelaties binnen Air France KLM, met interne en externe leveranciers, vliegtuigfabrikanten en collega’s van andere luchtvaartmaatschappijen binnen het vakgebied. Ook zorgen we dat onze kennis up to date blijft door trainingen te volgen en mee te doen aan de industry working groups. Ons hart ligt bij de operatie, we begrijpen de behoeften ervan en zetten ons hier als team 100% voor in.

Waar zijn wij naar op zoek?

We zoeken een proactieve, wendbare en leergierige collega die zich de benodigde vakkennis eigen wil maken en wil doorgroeien binnen onze afdeling. Een echte teamplayer die optimaal functioneert in onze veelzijdige en dynamische omgeving op het snijvlak tussen Business & IT en zich inzet om onze afdeling en bedrijf blijvend te verbeteren.

Als je tevens voldoet aan onderstaande criteria, dan willen we graag in gesprek met jou:

– Je beschikt over WO diploma met een technische (IT) achtergrond.
– Je hebt kennis van Agile/Scrum
– Je hebt aantoonbare programmeerervaring
– Je hebt interesse in nieuwe technieken omtrent Big Data en Aircraft Data Connectivity
– Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk.
– Je bent nieuwsgierig, een team speler en hebt een hart voor de (vlieg)operatie.
– Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en bent in staat om te schakelen met mensen uit zowel de business als het IT domein.
– Je bent wendbaar en hebt innovatievermogen om actief deel te nemen aan veranderprocessen binnen (en buiten) de afdeling.
– Je gaat methodisch te werk en hebt een “Getting things done” mentaliteit
– Je kunt je in korte tijd nieuwe kennis eigen maken en bent in staat problemen snel te doorgronden.

Salaris

€2700-3000

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende baan bij de favoriete werkgever van Nederland (intermediair 2015)
  • Een dynamische, internationaal georiënteerde werkomgeving.
  • Een vast startsalaris van € 2700- €3000,- bruto per maand + een variabele beloning en 8% vakantietoeslag.
  • 30 vakantiedagen per jaar.
  • Fikse korting op vliegtickets (IPB).
  • Uitstekende pensioenregeling.
  • Reiskostentegemoetkoming + gratis gebruik van het busnetwerk op Schiphol.
  • Een gezelligheidsvereniging speciaal voor alle Young Professionals; Young KLM.

 

 

Are you ready for take-off?

Heb je interesse? Reageer dan nu! De deadline is 3 september a.s. Wij ontvangen graag jouw CV + brief. 

De eerste ronde zal bestaan uit het maken van een capaciteitentest (deadline 10 sept) en daarna volgen 2 selectiegespreken op dinsdag 19 september of donderdag 21 september).

Solliciteer nu

Heb je vragen?

Simone van Leeuwen

Recruiter

Stuur Simone een berichtje

“Ik heb nog nooit zo'n grootschalig agile project meegemaakt.”

- Anthony Moendir

Lees meer >

Arbeidsvoorwaarden

Lees meer >