Meewerkstage Communicatie- en Organisatie

IT | Schiphol Rijk | Internship

Welcome to the digital world of KLM! Bringing aviation to new heights through technology and innovation. We are always looking to meet talented people. Are you ready to board?

< Back to the overview

Introduction

Ben jij een echte aanpakker en bezit jij organisatie skills waar anderen jaloers op zijn? Kun jij daarnaast perfect overweg met pen en papier en ben je niet bang om voor een grote groep te staan? Dan ben jij degene waarnaar wij op zoek zijn!

 

Your work environment

Je bent vrij om te gaan zitten waar je wil op Schiphol-Rijk in het Point of View gebouw. Als communicatie-medewerker help je bij het vertalen van het KLM-brede communicatiebeleid binnen de betreffende divisie. Hierbij houd je rekening met het businessplan van Air France KLM Information Services en de wensen van de medewerkers. Je adviseert en coördineert communicatietrajecten rondom IT-brede thema’s en draagt bij aan het KLM-brede reputatiemanagement.

 

Your challenge

Tijdens jouw stage schrijf je artikelen en maakt foto’s voor de KLM NewsApp. Je houdt korte interviews of vraagt anderen om een tekstaanzet te doen. Je coördineert en helpt bij het organiseren van bijeenkomsten van de groep NewsApp editors en de referentiewerkgroep. Daarnaast redigeer je de artikelen die IT-medewerkers aanleveren voor publicatie.
Je ontwerpt de beelden van de infoschermen met aantrekkelijke teasers, uitnodigingen en aankondigingen. Je zorgt dat de laatste KLM-filmpjes en acties erop staan. Je verwerkt de vragen in de communicatie-mailbox en ontwerpt uitnodigingen voor de events die we via deze box communiceren.

Je helpt bij het organiseren van het ‘Open Podium’ en campagnes. Het inwerken van een nieuwe stagiair(e) behoort ook tot jouw verantwoordelijkheden.

 

Who are we looking for?

Jij bent een hbo of wo student(e) in de richting van Journalistiek of Communicatie, je hebt veel praktijkervaring met het schrijven van artikelen en je vindt het leuk om te doen.

 

Je bezit goede contactuele eigenschappen, bent sociaal, je weet van aanpakken en durft de leiding op je te nemen. Je kan goed zelfstandig werken en durft beslissingen te nemen. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in het Nederlands als in het Engels.

 

Je bent beschikbaar vanaf september voor 4-5 dagen per week voor een periode van minimaal 6 maanden. Een jaar heeft de voorkeur en daarom geven we in het tweede traject graag ruimte voor een afstudeer- of schoolopdracht.

 

What do we offer?

KLM bied jou een zeer leerzame ervaring in een dynamische organisatie waarin jij een belangrijke rol gaat krijgen. Je kunt jezelf in deze stage, op persoonlijk en professioneel vlak, sterk ontwikkelen.

 

Daarnaast biedt deze stage je de mogelijkheid om je netwerk op te bouwen, doordat je met KLM’ers uit verschillende divisies en ook stagiairs van andere IT-afdelingen werkt.

 

Een ander voordeel van een stage binnen KLM-IT is de vereniging van en voor stagiairs ‘KLM Taxibaan’. Deze ‘studentenvereniging’ vergroot je netwerk en verzorgt verschillende excursies binnen de KLM organisatie.

 

Ook is er sprake van een stagevergoeding.

 

Are you ready for take-off?

Herken jij jezelf helemaal in deze omschrijving en ben jij klaar voor een vliegende start? Klik dan op solliciteren en laat door middel van een motivatiebrief zien waarom wij jou moeten uitnodigen op gesprek.

 

In jouw brief willen wij niet alleen de motivatie voor deze stage zien, maar ook waarom jij voor KLM wilt werken, wat je van de stage verwacht en wat je graag zou willen leren.

 

Veiligheidsonderzoeken maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

 

Closing Date

24 May 2018

Want to know more?

Maaike Fitski, recruiter

T: +31 (0)6 41 32 18 46

E: maaike.fitski@klm.com

 

Apply now

“Within five years we will shift from carrier to a data-driven organization”

- Paul Elich

Read more >

“You won’t easily find the challenges we face here at other organizations”

- Arno van den Berg

Read more >

We use cookies to improve your browsing experience and to be of optimal service to you. You consent to our cookies if you accept this message and use this website. You can find more info in our Privacy Statement.