Duaal Student Decision Support / Data Science / Operations Research

IT | Amstelveen | Stage

Welkom in de digitale wereld van KLM! Gedreven door technologie en innovatie brengen wij luchtvaart naar een nog hoger niveau. We ontmoeten graag getalenteerde mensen. Kom jij ons team versterken?

< Terug naar het overzicht

Introductie

De afdeling Operations Research ondersteunt KLM bedrijfsonderdelen bij kwantitatieve vraagstukken. Hoe kunnen we processen verbeteren door simulaties of datamining in (big) data? Hoe kunnen we de klant een meer persoonlijk aanbod aanbieden? Zijn veranderingen in de dienstregeling ook operationeel uitvoerbaar?

 

Al dit soort vraagstukken worden meestal in teams uitgevoerd in nauwe samenwerking met het betreffende bedrijfsonderdeel met als resultaat een concreet advies en/of een ondersteunend systeem.

Jouw werkomgeving

Als Duaal Student werk je in deeltijd (50%) gedurende 1 of 2 jaar op de afdeling. Je neemt daarbij deel aan projecten van de afdeling of voert zelfstanding een onderzoek uit onder begeleiding van een vaste medewerker.

 

Voor meer informatie check de website http://klmitjobs.nl/duaal-studeren. 

Jouw uitdaging

Afhankelijk van je studierichting zal je werken aan analyse- en optimalisatie-vraagstukken, aan Big Data analyses en/of aan het ontwikkelen van applicaties met een wiskundige of econometrische component. Modellen die je hiervoor ontwikkelt zal je zelf implementeren. Je maakt daarbij gebruik van programmeertalen als C++, Java, Python of van nieuwe technologieen op het terrein van big data/artificial intelligence.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je start spoedig met of je zit in je master econometrie, business analytics, wiskunde, informatica of soortgelijke opleiding.

 

De specialisatierichting van je masterstudie is één van de volgende (graag het profiel bij je sollicitatie vermelden):

 

A.     Operations Research

B.     Statistiek

C.     Big Data

D.     Informatica met nadruk op je programmeervaardigheden

 

Je hebt duidelijke affiniteit met IT met kennis van talen als C++,  Java en Python.  Je bent in staat vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te benaderen en complexe materie helder te verwoorden. Je kunt je inleven in de klant en weet anderen te overtuigen van jouw ideeën en adviezen. Tenslotte beschik je over een grote mate van initiatief, flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Je denkt buiten kaders en je bent innovatief.

 

Je bent 1 tot 2 jaar beschikbaar.

Wat bieden wij?

Deze functie biedt je de kans om ruime werkervaring op te doen en tegelijkertijd kennis te maken met een interessante werkgever als KLM. Je ontvangt een navenante vergoeding.

 

De standplaats is Amstelveen. Afhankelijk van het project kun je echter een aantal dagen per week op een andere locatie rondom Schiphol worden gestationeerd.

Are you ready for take-off?

Herken jij jezelf helemaal in deze omschrijving en ben jij klaar voor een vliegende start? Klik dan op solliciteren en laat door middel van een motivatiebrief zien waarom wij jou moeten uitnodigen op gesprek.

 

In jouw brief willen wij niet alleen de motivatie voor deze stage zien, maar ook waarom jij voor KLM wilt werken, wat je van de stage verwacht en wat je graag zou willen leren.

 

Je ontvangt binnen 3 weken na je sollicitatie bericht over het vervolg. Veiligheidsonderzoeken en een test maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Sluitingsdatum

17 July 2018

Meer weten?

Contact:
Lieke ten Buuren, Recruiter
T: +31 (0)6 18 34 76 07
E: Lieke-ten.Buuren@klm.com

Solliciteer nu

“IT gaat niet meer om het maken van oplossingen maar om het voortbrengen van een emotie ”

- Dena Sadjadi Ghaemmaghami

Lees meer >

“De grote verantwoordelijkheden die je hier krijgt, maken het werk steeds uitdagender”

- Vivian Schobben

Lees meer >

We use cookies to improve your browsing experience and to be of optimal service to you. You consent to our cookies if you accept this message and use this website. You can find more info in our Privacy Statement.